donderdag 30 januari 2020

Opa en oma gaan op wereldreis!

Na de kerstvakantie gingen we andere oorden opzoeken.
We deden een waarneming van de wereldbol en wereldkaart.  België, waar wij wonen, is piepklein.  Er was vooral heel veel blauw te zien...de blauwe lucht?  Nee, heel veel water en zeeën, maar ook veel andere landen waar de mensen een andere taal spreken.  We zeiden 'goeiemorgen' in het Frans, Engels, Duits en Spaans.  Wel soms grappig hoor!
De verschillende landen hebben specifieke monumenten, gebouwen, eigenschappen of kenmerken.  Dit probeerden we te linken aan personen met een typische klederdracht uit dat land.  We leerden ook nieuwe woorden : de iglo, de eskimo, de tempel, de piramide, cactussen, de jungle,...


Kaartjes met monumenten of gebouwen op probeerden we op de kaart terug te vinden.

Elk land heeft ook een andere vlag.  We zochten telkens 2 identieke vlaggen en speelden er ook memory mee (met een beperkter aantal natuurlijk).  In de poppenhoek konden we op reis gaan en ons verkleden en spelen met de piramide was 1 van de favorieten.




Het gezelschapsspel van de toren van Pisa was superspannend!!!  En de Matroesjkapopjes sorteerden we precies zoals op de opdrachtkaarten.

Maar we hadden ook een drukke voorbereiding voor het feest van onze oma en opa die zo graag op reis gaan.  We zetten vooral Egypte, Mexico, Oostenrijk, Jamaica en Californië in de kijker.  
De kleuters waren wel wat zenuwachtig op de grote dag, maar ook dolenthousiast!











Dankjewel lieve oma's en opa's voor alles wat jullie voor ons doen!!



Na het dansen spoelden we de zenuwen nog door met een lekker sapje in de klas en een heerlijke éclair die we van (wie had je gedacht?) oma kregen natuurlijk 😋 

Dikke knuffel voor al mijn lieve vriendjes, jullie waren FANTASTISCH!!!
juf Kristel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.